woensdag 17 april 2013

VSR Internationaal Vlaams Kampioen !!!!

De VSR great 8 is Internationaal Vlaams Kampioen geworden in de 8+.



Afgelopen weekend werd er op de Watersportbaan in Gent voor het eerst gestreden om de overwinning op de olympische afstand van 2000 meter. Uiteraard mocht op deze belangrijke afspraak -voor iedereen die iets wil betekenen in het Belgisch roeien- het VSR niet ontbreken.

Naast  individuele overwinningen van onze twee internationals Hannes en Pierre lag de klemtoon voor de VSR als vereniging uiteraard op de wedstrijd in 8+. Voor het eerst dit seizoen kon de VSR great 8 zich tonen voor het Belgisch publiek.

2 uur voor de wedstrijd werd er afgesproken. De boot werd in elkaar gestoken en de stickers van onze nieuwe sponsors "Port of Ghent" werden op al dan niet professionele wijze aangebracht op onze boot. We hadden gehoopt om deze wedstrijd te kunnen roeien in onze nieuwe kledij maar wegens logistieke vertragingen moesten we in allerijl nog even terug grijpen naar een oude gewoonte van ons. Er werden dus opnieuw marcellekes in productie gebracht met op de borst het logo van onze andere hoofdsponsor: de Universiteit Gent.

Boot klaar, vestimentaire waren we tip top dus konden we vertrekken om aan de opwarming te beginnen. De zenuwen stonden hoog gespannen. "Hoe goed zouden we zijn?" was de vraag die bij velen door het hoofd spookte. We leggen de lat redelijk hoog voor onszelf dus falen was voor ons geen optie. De VSR fans wilden we een mooie wedstrijd bezorgen. De sponsors wilden we met een puike prestatie in beeld brengen. De niet-VSR fans wilden we tonen dat we het echt serieus nemen. En voor onszelf wilden we gewoon bewijzen dat we goed bezig zijn. 

Op Papier zou de zwaarste concurrentie uit Duitse hoek komen. Bij de Duitse tegenstanders zaten enkele kerels mat internationale ervaring (Duitsers met internationale ervaring zijn naar goede gewoonte geen doetjes). Jammer genoeg lagen we niet in dezelfde reeks als onze Duitse vrienden. De Duitse vrienden lagen in de eerste reeks en achteraf bleek dat ze die ook gewonnen hadden. Onze vrees was dus terecht. 



Wij lagen in de tweede reeks. De VSR great 8 was op volle sterkte alsook de supporters aan de kant waren talrijk aanwezig. De start werd gegeven en we schoten uit de startblokken. De eerste helft van de wedstrijd gingen de andere twee ploegen in onze reeks verrassend goed mee. Dat was niet echt wat we verwacht hadden. Gelukkig konden we in de tweede helft van de race afstand nemen van onze concurrenten. De laatste 250 meter werd ingegaan met een voorsprong van iets meer dan een volle bootlengte. Alle restjes energie werden nog even samen geraapt om er een eindsprintje uit te halen. Net voor de finish leek het even of het noodlot zou toeslaan. Onze slagman verloor zijn riem. zonder riem in je handen is het behoorlijk moeilijk om te roeien. De andere leden bleven voort bewegen en deden nog enkele verwarde slagen tot onze boot over de meet dobberde. De vermoeidheid en de vrees voor een niet zo best resultaat was groot. Dit werd echter grote euforie toen er werd omgeroepen dat we de wedstrijd toch gewonnen hadden. Hangende kopjes werden in één seconde omgekeerd in vooruit gestoken borsten, juichende handen en kreten van blijdschap. 



De VSR great 8 kon dus met een brede glimlach (en één kapotte uitligger) naar het ere ponton om onze eerste prijs te gaan ophalen.

Tot op heden blijven we dus ongeslagen. Hoe lang blijft dit mooie liedje nog duren.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten